Somon la cuptor cu fasole verde


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O rețetă super sănătoasă și gustoasă, potrivită pentru cină de vară, dar nu numai: somon la cuptor cu fasole verde!

Cina e cea mai sensibilă masă a zilei, pentru că dacă sunt prea multe calorii, grăsimi sau carbohidrați, nu numai că te vei îngrășa, dar vei avea o digestie îngreunată care îți va perturba somnul și îl va face neohidnitor!

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

De accea farfuria sănătoasă de cină e :

O farfurie echilibrată de cină are jumătate legume și jumătate o sursă de proteine fără multe grăsimi saturate – adică pește, carne albă, avocado, măsline, nuci, migdale sau brânzeturi sau lactate parțial degresate!

Farfuria mea conține:

120 g somon sălbatic la cuptor

200 g fasole verde opărită

1 linguriță de ulei

usturoi, mărar, sare, piper

Totul cu 350 kcal, 29 g proteine, 24 g grăsimi, 7 g carbohidrați și 6 g fibre, necesarul zilnic de omega 3 și vitamina D!

Somonul sălbatic e de preferat deoarece nu conține multe antibiotice și se hrăneşte cu plante bogate în carotenoide, conținând astfel fitonutrienți benefici, dar și aproximativ 3.5 g de omega 3 , pe când cel de crescătorie conține mai puțin de jumătate și este hrănit cu concentrate bogate în grăsimi și coloranți sintetici.

Așa că data viitoare când cumperi somon, verifică sursa! Și dacă e de crescătorie să știi că îți va aduce doar jumătate din beneficii!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend