Roșii cu brânză pentru slăbit


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Roșiile cu brânză sunt opțiunea multora dintre noi, vara, când e caniculă și alegem ceva răcoritor și rapid de preparat, care să nu necesite gătit!

Însă multe din pacientele cu care am lucrat nu au slăbit cu această combinație, ba chiar s-au și îngrășat!

De ce? Pentru că telemeaua are multe grăsimi – 23 g pe 100 g de brânză și de aceea și multe calorii – 270 mai precis! Iar pentru că e așa densă, e și grea și deci 100 g nu pare mult în farfurie, dar e echivalentul a 200 g de carne de curcan, piept de pui sau pește alb sau a 120 g de carne slabă de porc!

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Combinația de roșii cu telemea e una bună- știau bunicii noștri ce știau, deoarece antioxidanții (licopenul și carotenoizii) din ele au nevoie de grăsimi pentru a se absorbi! Însă adaosul de ulei și de sare fac această combinație una nu tocmai bună pentru sănătate și nici pentru siluetă!

Varianta mea e aceasta:

Am folosit:

300 g roșii (cherry galbene și roșii, kumato și inimă de bou – eu așa le știu de la bunica)

40 g telemea

1 linguriță de ulei de măsline

verdeață – busuioc și pătrunjel – pentru un plus de savoare, vitamina C și pentru ca să nu mai adaug sare

Informații nutriționale: 206kcal, 12 g carbohidrați, 14 g grăsimi, 10 g proteine și 4 g fibre – adică 20% din necesarul zilnic de fibre!

Plus vitaminele A,C, K, tiamina sau vitamina B1, niacină sau vitamina B3, B6, acid folic, potasiu , magneziu, cupru și fosfor!vitamina A, C, K, acid folic și potasiu.

Perfect pentru o cină de slăbit pentru o femeie!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend