Recomandările zilei în SHOP-ul oficial
Țin fasting. Ce am voie să beau?

Țin fasting. Ce am voie să beau?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă ții fasting (recomand 6/18, pentru că efectele pozitive apar la un fasting mai lung de 16 ore, după cum am explicat în cartea nouă, Fasting regula 6/18), trebuie să ai grijă la lichidele pe care le consumi în perioada de fasting propriu-zis. Dacă vei avea zahăr într-o băutură, adio fasting. Hai să vedem ce poți și ce nu poți consuma.

Alcool. Evită-l în pauza de alimentație. Alcoolul este bogat în calorii, dar împiedică și procesul de lipoliză. Îl poți consuma în cantitate moderată în timpul de alimentare (6 ore dacă ții regula 6/18), dar ți-aș recomanda sincer să îl eviți dacă vrei rezultate cât mai bune pe optimizarea masei corporale.

Cafea. Da, poți consuma cafea în fasting, dar nu pune în ea zahăr, lapte, siropuri. Consumă cafeaua simplă (black) și încearcă să nu treci de 400 de mg de cafeină pe zi, precum și de ora 16:00, ca să eviți efectele adverse, precum și perturbarea inițierii și menținerii somnului.

Sucuri cu zahăr. Nu, nu le poți consuma în perioada efectivă de fasting, pentru că zahărul va stimula producerea și eliberarea de insulină și nu vrei descărcare mare de insulină în fasting. Fastingul este caracterizat de o fază keto în care se apelează la depozitele de grăsimi, iar insulina blochează acest proces.

Sucuri cu îndulcitori. Chiar dacă unele sucuri cu îndulcitori sunt hipocalorice sau chiar acalorice, fiind dulci, ele declanșează în corp un răspuns similar cu cel dat de sucurile bogate în zahăr. Limitează aceste sucuri în perioada de alimentare, iar dacă apelezi la îndulcitori, mergi pe produse cu stevia, consumându-le cu moderație însă.

Apă. Apa este cea mai bună variantă de hidratare acalorică, neavând nici îndulcitori, nici alte substanțe adăugate. Bea 2-3 litri de apă pe zi, în perioada de alimentare, precum și în fasting. În primele săptămâni de fasting, apa te ajută enorm ca să reduci senzația de foame și să te obișnuiești mai repede cu regimul.

Ceaiuri. Cât timp nu le îndulcești și nu au alte componente (bucăți de fructe cu zahăr în ele), poți consuma lejer ceaiuri în fasting.

Lapte. Laptele conține mai ales apă, dar are și carbohidrați, grăsimi, proteine, așadar nu va merge în fasting.

Îți recomand cartea Fasting Regula 6/18, în care explic tot ce trebuie să faci pentru a avea cele mai bune rezultate. O găsești în Shop, cu reducere:

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend