Recomandările zilei în SHOP-ul oficial
Nikola Tesla și radiografia

Nikola Tesla și radiografia


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pauza de fascinație. Chiar dacă existau deja studii cu mult timp înainte, razele X au fost descoperite de Röntgen în 1895, el făcând și prima radiografie. Le-a denumit X pentru că pur și simplu nu știa ce fel de radiație a descoperit. Pe 22 decembrie 1895, Wilhelm îi face o radiografie soției, surprinzându-i structurile mâinii, împreună cu inelul. În 1901 primește Nobelul pentru descoperirea sa.

Puțini știu însă că Nikola Tesla făcea și el studii cu acest tip de radiație. În 1894, Tesla a identificat niște modificări ale unor filme, dar nu știa despre ce e vorba. Când lumea a aflat de razele X ale lui Röntgen, Tesla a început să facă experimente pe… el însuși. Ceea ce vedeți în poză este piciorul lui Tesla – structurile osoase + cuiele și capsele ghetelor.

Citește despre tehnicile de imagistică aici

V.

Poză wiki commons

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend