Ouă ochiuri cu puține calorii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

De obicei medicii recomandă evitarea ouălor ochiuri, deoarece se fac cu mult ulei și prin prăjeală, deoarece au multe calorii, nu sunt sănătoase și sunt greu de digerat. De asemenea prăjeala consumată în exces crește inflamația și prin arderea uleiului duce la substanțe cu potențial cancerigen!

Însă poți face mult iubitele ochiuri și în apă- ouă ochiuri românești sau poșate, sau și mai simplu: la capac! Așa nu vei avea nevoie de mult ulei și de prăjeală! Iar conform studiilor recente, un ou pe zi, deci 2 la 2 zile nu cresc coleserolul seric nici la calegoriile la risc, cum ar fi diabeticii, așa că poți consuma 6-7 ouă pe săptămână!

Farfuria sănătoasă cu ouă ochiuri, pentru mic dejun, arată așa:

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Ingrediente:

2 ouă

1 linguriță de ulei

condimente

1 tigaie antiaderentă cu capac

40 g telemea proaspătă de capră

40 g pâine cu maia

200 g roșii

Mod de preparare: Se pune lingurița de ulei (sau și mai bine se pulverizează 5 puff uri ) și când s-a încins se adaugă ouăle, se condimentează și se pune capacul. Se lasă la foc mic 5 minute și apoi se închide focul. Dacă vrei ca gălbenușul să fie bine făcut, mai lasă tigaia pe arzătorul încins, dacă nu, dă-o deoparte.

Pune alături telemeaua tăiată sau rasă și roșiile ! Plus pâinea!

Totul are: 429 kcal, 27 g proteine, 25 g carbohidrați, 26 g grăsimi și 4 g fibre!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend