Palpitații și tensiune arterială mare după vaccin?

Palpitații și tensiune arterială mare după vaccin?

Ultimele Pachete

-83%

Pachet EXCLUSIV Vasi Rădulescu, 10 cărți

5
100,00lei

♥️ Palpitații și tensiune arterială mare după vaccin?

‼️ Vaccinul se poate face în miastenia gravis?

1️⃣ Din mesajele primite, unii oameni reclamă palpitații și valori tensionale mari după vaccin. Există vreo legătură clară între răspunsul imun și aceste simptome? Ei bine, un studiu făcut de Meylan, Livio și Foerster, publicat în revista Hypertension, nu a găsit vreo relație directă între ele. Cel mai probabil hipertensiunea exista dinainte de vaccin, pentru că oricum este subdiagnosticată (a propos, luați un tensiometru bun acasă și măsurați TA, că este extrem de important acest lucru, chiar dacă nu aveți simptome).Sau o explicație și mai plauzibilă: oamenii se emoționează puternic la vaccinare, descarcă multe catecolamine, pe emoție și stress pot face palpitații și TA crescută. Tocmai de asta e nevoie să mergem calmi la vaccinare. Vaccinul nu e bau bau. Sau se sperie dacă apar febra, oboseala, cefaleea, adenopatiile, care sunt relativ frecvente și trec într-o perioadă scurtă.Mai mult, există nocebo – atragem reacții adverse prin gândurile negative. Așadar cât mai calm și gânduri bune!Dacă apar simptomele acestea, e bine să știți că sunt reversibile. Nu vor fi reversibile dacă, spre exemplu, HTAE era dinainte și nu era diagnosticată. Logic. Va fi nevoie de tratament și conduită de la medic.

2️⃣ Se pot vaccina oamenii cu miastenia gravis? Sigur, dar trebuie să știți că aici există niște particularități. Cei care iau tratament cortizonic e posibil să nu dezvolte o apărare foarte înaltă după vaccin și vor fi extrem de precauți în continuare. Se recomandă și boosterele. Cei care iau tratamente biologice vor discuta atent cu medicul curant pentru a stabili oportunitatea vaccinării și mai ales timpul.NU sunt recomandate în miastenie vaccinurile cu componentă virală atenuată, dar noi în Europa oricum nu folosim așa ceva.Sper să vă fie de folos!

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Aceste OFERTE expiră curând!

Doar 41 pachete rămase

-83%

Pachet EXCLUSIV Vasi Rădulescu, 10 cărți

5
100,00lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

OFERTĂ last minute

PREȚUL VA CREȘTE CU 50% ÎN SCURT TIMP!!